Hvad gør rusen ved dig og din familie?

Det er et af mange spørgsmål, som man kan få svar på, når LUA deltager i Ungdommens Folkemøde – UFM 16. LUA samarbejder med Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark og Stofrådgivningen om en stand og en workshop, hvor vi sætter fokus på, hvordan det er at have forældre, der drikker for meget, selv at have et misbrug eller være bekymret for en ven, der har et misbrug. Det er tunge sager – men vi lover, at programmet byder på en god blanding af leg og alvor.

For LUAs vedkommende vil vi som altid gerne slå et slag for dialogen mellem mennesker. Det er samtalerne, der bryder tabuerne! Derfor står LUA i spidsen for workshoppen fredag, hvor 60 gymnasieelever får mulighed for at høre Niklas’ historie om at vokse op med alkoholproblemer derhjemme og Sofie fra Stofrådgivningens historie om selv at have et misbrug. Ind i mellem fortællingerne skal eleverne selv på banen: Hvor mange mon der kender en, der har et misbrug tæt inde på livet? Og er de klar til at hjælpe? Er du?

På standen, der har åbent begge dage, kan man bl.a. møde Henrik Rindom og høre om rusen. Man kan prøve vores kokain- eller alkoholbriller, og se om man kan løse opgaverne. Man kan udfordre sine venner i vores spil Dilemmadysten: Hvad gør du, når det brænder max på? Og endelig kan man selvfølgelig fortsætte dialogen med Camilla, Tina-Marie eller Niklas fra LUA, hvis man lidt for godt kender til det med en fuld far eller mor.

Ungdommens Folkemøde er en demokratisk festival for unge, der afholdes for første gang i Søndermarken den 8. og 9. september 2016. Festivalpladsen er åben fra klokken 07.30-19.00. Programmet for UFM16 finder du her.