Når konfirmationsfesten bare skal overstås

i Nyheder

I Danmark fniser vi af konfirmationstidens fulde onkler og lidt for pinlige taler. Men for en del af årets konfirmander er det blodigt alvor at frygte, hvad den forestående fest vil bringe af pinlige indslag, når vinden kommer på bordet. Der er brug for at ruske op i danskernes berøringsangst over for alkohol i familien – og selv en lille indsats gør en stol forskel for de unge.

I Lænkens Unge Ambassadører er vi flere, der husker følelsen af at være i højeste alarmberedskab op til vores konfirmation. For nogle blev festen en rigtig dårlig oplevelse. Men vi har bearbejdet vores opvækst og de ar, det har givet os, at vores forældre drak, og vi er kommet videre i vores liv. Med vores viden idag, er vi klar over, at alkohol påvirker hjernen, og at alkoholmisbrug gennem længere tid bl.a. påvirker de centre i hjernen, der styrer evnen til at fornemme andres følelser og vurdere egne handlinger. Der er ingen forældre, der drikker for med vilje at skade sine børn og gøre dem kede af det. Alligevel sker det – og så er det vigtigt at få en hjælpende hånd. Derfor har vi sammen med Politiken sat fokus på de voksnes alkoholindtag til konfirmationer.  Du finder artiklerne via links nedenfor.

Artikel i Politiken den 6. maj 2016: Fulde forældre ødelægger deres børns konfirmation

Fortællinger fra LUA’ere i Politiken den 6. maj 2016: Mine stedfar var allerede fuld i kirken

Gode råd til konfirmander og pårørende: Guide: Sådan kan du hjælpe børn med fulde forældre til konfirmationen og www.hope.dk/ung