Alkoholopvækst og selvskade

Mange voksne børn af alkoholafhængige udvikler selv et misbrug af alkohol eller stoffer. Faktisk viser undersøgelser, af ca. 40 % af personer i alkoholbehandling selv er vokset op i en familie med alkoholproblemer. Men der er mange andre måder at skade sig selv på end at drikke sig fra sans og samling. Mette fra LUA har i mange år lidt af en spiseforstyrrelse, og i forbindelse med hendes behandling for spiseforstyrrelsen har hun valgt at være med i en video. Den viser, at det er muligt at få det bedre.

For mig har det jo bare været et misbrug af mad i stedet for alkohol. Det er en måde at flygte fra sine følelser på. Når jeg spiste, mærkede jeg ikke, hvordan jeg havde det, og det var nemmere end at skulle forholde sig til følelserne. I Landsforeningens Lænkens gruppebehandling for voksne børn af alkoholafhængige (VBA-forløb) lærer vi at mærke vores følelser; mærke hvordan vi har det, fordi vi har beskyttet os selv i barndommen til ikke at mærke noget. Min spiseforstyrrelse tog for alvor til efter mine VBA-forløb, fordi jeg pludselig kunne mærke mig selv igen, og det brød jeg mig ikke om. Jeg røg på den måde længere og længere ind i en spiseforstyrrelse, hvor jeg spiste mine følelser væk. Det gav en form for trøst, som jeg også forestiller mig alkoholen har gjort for den drikkende, fortæller Mette.

Se filmen om Mettes Binge Eating Disorder her